Lagre piano

Å mellomlagre et piano krever grundig planlegging og forsiktighet for å sikre at instrumentet forblir i optimal tilstand. Et piano skal oppbevares i et miljø som er stabilt både i temperatur og luftfuktighet. Dette er for å unngå skade fra temperatursvingninger og fuktighet, som kan føre til at treverket sveller, krymper eller i verste fall sprekker. Det ideelle stedet for lagring av et piano er en innendørs klimakontrollert minilager som beskytter mot direkte sollys, støv og ekstreme temperaturer.

 • 1 flyttefoten-logo Flyttefoten
  • Vi hjelper deg med spesialflytting. Flytter piano, flygel, våpenskap o.l.
  Gå til Review
 • 2 Oslo-Spesialflytting-logo Oslo Spesialflytting
  • Flytter piano, flygel, maskinflytting og håndterer andre tunge løft.
  Gå til Review
 • 3 Sriva-flyttebyrå-logo Sirva Flyttebyrå
  • Flyttetjenester som privatflytting, pianoflytting og internasjonal transport.
  Gå til Review

Forberedelser før lagring

Før du lagrer pianoet, er det viktig å gjøre det rent og fritt for støv og skitt. Bruk en myk klut til å tørke av alle overflater. Det kan også være lurt å få en profesjonell til å stemme pianoet og eventuelt behandle treverket med passende midler for å bevare det bedre under lagring.

 • Dekk til pianoet
 • Når pianoet plasseres i lagringsenheten, sørg for å ikke sette det direkte mot kalde eller varme yttervegger
 • Det er også viktig å ikke stable noe tungt oppå eller rundt pianoet, da dette kan føre til skader. Ideelt sett bør pianoet plasseres på et hevet gulv for å unngå direkte kontakt med et kaldt eller fuktig underlag
 • Selv under lagring bør et piano vedlikeholdes regelmessig. Planlegg jevnlig inspeksjon av lagringsområdet og pianoet for å sikre at ingen skadedyr har tilgang til det, og at de klimatiske forholdene forblir stabile

Lagre piano i Oslo

Hvor kan du lagre piano i Oslo?

I Oslo finnes det flere tilbydere av minilager som tilbyr klimakontrollerte og sikrede lagringsløsninger som er ideelle for pianoer. Noen flyttebyråer tilbyr også spesialiserte lagringstjenester for piano, noe som kan være en god løsning hvis du søker ekstra sikkerhet for ditt verdifulle instrument. Flyttefoten er et flyttebyrå som har spesialisert seg på tunge løft og det å flytte piano i Oslo. I tillegg til flyttetransport disponerer de også lagerhotell hvor de tilbyr sikker mellomlagring av piano.

Hvor mye plass trenger du?

Dette vil avhenge av størrelsen på ditt piano. Først og fremst er det viktig å måle pianoet ditt. Hvis du har et oppreist piano, varierer størrelsene, men de er vanligvis rundt 150 cm brede, 60 cm dype og 110 til 135 cm høye. Flygler varierer mer i størrelse, fra babyflygler på omtrent 150 cm i lengde til konsertflygler som kan være over 275 cm lange. Ta nøyaktige mål av ditt instrument for å fastslå plassen som kreves.

Hva koster det å lagre et piano

I Oslo koster det rundt 1000 kroner per måned for å mellomlagre et piano. Gå hit for å lese mer om priser på hva det koster å flytte piano.