Pianoflytting pris

Å flytte et piano er ingen liten oppgave, og å forstå kostnadene forbundet med dette kan hjelpe deg med å planlegge bedre. Enten du har et gammelt arvestykke eller et nytt kjøp, er det viktig å sørge for at det flyttes trygt og profesjonelt.

Pianoflytting skiller seg fra vanlig møbelflytting på mange måter. Først og fremst er pianoer både tunge og skjøre. De kan veie fra 200 til over 500 kg, og deres interne mekanismer er svært følsomme for støt og vibrasjoner. Derfor kreves det spesialutstyr som pianostraller, sklisikre matter og tilpassede løfteverktøy for å håndtere dem forsiktig. Dette har noen lokale flyttebyrå i Oslo spesialisert seg på.

I tillegg krever pianoer ekspertise for å demontere og montere visse deler, noe som bare erfarne pianoflyttere kan håndtere effektivt. Disse ferdighetene og utstyret koster, og derfor blir prisen på å flytte piano høyere enn standard møbelflytting. I Oslo er gjennomsnittsprisen for å flytte et piano fra et sted til et annet mellom 4.000 til 6.000 kroner.

Flyttebyrå som flytter piano i Oslo

Logo
Tjenester
Firma
Evaluering
Gå til
1 flyttefoten-logo
 • Vi hjelper deg med spesialflytting. Flytter piano, flygel, våpenskap o.l.
Flyttefoten
2 Oslo-Spesialflytting-logo
 • Flytter piano, flygel, maskinflytting og håndterer andre tunge løft.
Oslo Spesialflytting
3 Sriva-flyttebyrå-logo
 • Flyttetjenester som privatflytting, pianoflytting og internasjonal transport.
Sirva Flyttebyrå

Hva koster det å flytte piano

Kostnadene kan variere betydelig basert på typen piano du har. Her er en oversikt:

 • Upright Pianoer (stående piano) er generelt lettere å flytte enn flygler, ettersom de er mindre og ikke krever fullstendig demontering. Kostnadene for å flytte et stående piano i Oslo ligger typisk mellom 4,000 og 6,000 norske kroner for en lokal flytting.
 • Flygler krever mer omfattende arbeid, inkludert demontering av ben og pedal, og er tyngre. Flytting av et flygel kan derfor koste betydelig mer, avhengig av størrelsen på instrumentet og vanskelighetsgraden av flytteruten.

Pianoflytting Oslo pris

Faktorer som påvirker pianoflytting pris

Prisen på å flytte et piano kan variere betydelig basert på en rekke faktorer. Hver faktor påvirker graden av arbeid, tid og spesialutstyr som kreves for å sikre en sikker transport. Her er de viktigste faktorene som påvirker kostnaden for pianoflytting:

 • Avstand
 • Tilgangsforhold
 • Nødvendig tilleggsutstyr
 • Større og tyngre pianoer, som flygler, krever mer arbeidskraft og spesialutstyr for å flytte trygt
 • Flyttekostnader øker med avstanden som pianoet skal transporteres. Langdistanseflyttinger krever mer planlegging
 • Trapper kan gjøre flyttingen mer komplisert og tidskrevende. Bruk av heiser kan også kreve spesielle forberedelser
 • Smale passasjer krever ofte at pianoet må demonteres ytterligere, det vil påvirke kostnadene
 • Vanskelige parkeringsforhold nær adressen kan øke tiden det tar å laste og losse pianoet, og dermed også prisen

Trenger du hjelp med å kaste piano?

Å kvitte seg med et piano kan være en emosjonell og praktisk utfordring. Et piano er ikke bare et stort og tungt møbel, men for mange representerer det også minner om musikk, underholdning og samvær. Når du bestemmer deg for at det er tid for å skille lag med pianoet ditt, enten fordi det ikke lenger er i bruk eller det tar opp verdifull plass, er det viktig å gjøre dette på en ansvarlig måte som respekterer både instrumentets betydning og miljøet.

Før du tar den endelige beslutningen om å kaste pianoet, vurder om det kan gjenbrukes eller selges. Når et piano ikke lenger blir brukt, kan det være fristende å tenke at å kaste piano er den eneste løsningen. Men før du bestemmer deg for å kaste et gammelt piano, bør du vurdere muligheten og de positive sidene ved å gi det bort. Et piano som har gitt glede og musikk i hjemmet ditt, kan fortsette å spre glede og inspirasjon andre steder.

Hvis du trenger hjelp med å kaste piano kan flyttebyrået hjelpe deg med henting og bortkjøring av dette til miljøstasjon. I tillegg finnes det flere søppeltaxi tjenester som også tilbyr henting av gamle piano som skal kjøres bort.